14 Ekim 2019 Pazartesi

Accolade

ACCOLADE, akustik enstrümantasyonla bezenen müzikal vurgu ile hafif jazz/fusion düzenlemelerini pastoral İngiliz halk şarkı sözleri ve duyarlılıkları ile birleştirmeye odaklanan kısa ömürlü bir gruptur (1969-1971). Kısa süreli ömründe sadece iki albüm ve bir single çıkardılar, ancak aktif müzik hayatlarının çoğunu turnelerde geçirmeyi başardılar. Orijinal grup, Brian Cresswell, şarkıcı / gitarist Gordon Giltrap, davulcu Ian Hoyle ve gitarist Don Partridge'den oluşuyordu.

Grubun ilk albümü, Amerikalı bas gitaristi Eden Ahbez'in (George Aberle ve Eden Abba olarak da bilinir) düzenlemesiyle, ilk kez Nat King Cole tarafından kaydedilen durgun ve karmaşık bir halk masalı tadındaki Nature Boy şarkısının cover'ını içeriyordu. Bu parça, MILES DAVIS, HARRY CONNICK JR, CELINE DION, JAMES BROWN, JOSE FELICIANO, GATHERING'den Annie Haslam ve son olarak Yunan psychedelic grubu WILL-O-The WISP dahil olmak üzere yetmişten fazla defa coverlanmıştır.

Poole, 1970 yılın sonlarındaki İsveç turnesi sırasında Partridge ile yaşadıkları bir sorundan dolayı gruptan ayrılır. Grafik Tasarım işine girmeden hemen önce ise Colosseum ile kısa bir turneye katılır. Grubun yalnızca İngiltere'de yayınlanan ikinci albümüne gitarist Wizz Jones dahil olur ama bu bile grubun dağılmasını engellemeyez.

Accolade, gruptaki yetenekli müzisyenlere rağmen popüler olmayı başaramamış kaliteli gruplardandır.

GRUP ELEMANLARI

Eden Abba (Double-Bass), Brian Cresswell (Saksofon, Flüt), Gordon Giltrap (Gitar, Vokal), Ian Hoyle (Davul), Don Partridge (Gitar, Vokal,Vibrafon), Malcolm Poole (Double-Bass)

ALBÜMLER

Accolade / 1970


01. Maiden Flight Eliza
02. Starting All Over
03. Prelude to a Dawn (Instrumental)
04. Never Ending Solitude
05. Nature Boy
06. Gospel Song
07. Calico
08. Ulysses
09. Go on Home


Accolade 2 / 1971


01. Transworld Blues
02. The Spider to the Spy
03. Baby, Take Your Rags Off
04. Cross Continental Pandemonium Theatre Company
05. Snakes in a Hole
06. The Time I've Wasted
07. Sector Five Nine
08. If Only I'd Known
09. William Taplin
10. Long Way to Go

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder